Timp de citire2 Minut(e), 20 Secunde

Subiectul pe care doresc să îl abordez astăzi este legat de frică. Mai exact, frica noastră de a reacționa în beneficiul nostru și împotriva dorințelor altor persoane.

Ce este frica?

Frica este un sentiment întâlnit de noi toți cel puțin o dată în viață. Frica este un sentiment normal și, în același timp, anormal. Este un sentiment pe care îl avem ori de câte ori suntem nesiguri pe noi și pe acțiunile noastre. Este un sentiment care apare atunci când noi ne dorim ceva, cei dragi nouă își doresc altceva pentru noi, iar noi nu avem curajul de a le spune ceea ce ne dorim cu adevărat să facem.

Rezultatul fricii…

Finalul acestei situații? Simplu. Vom ajunge să ne complacem în din ce în ce mai multe situații care nu ne fac plăcere. De ce? La suprafață, pentru că nu vrem să îi rănim / jignim pe cei din jur. Adevăratul motiv? Pentru că ne este frică de repercusiuni. Ne este frică de certuri, ne este frică să vedem dezamăgirea de pe fața celor din jurul nostru, ne este frică să nu-i pierdem pe cei dragi, chiar dacă văd lumea într-un mod complet diferit de noi.

Ce trebuie să învățăm?

Fiecare dintre noi este diferit de cel de lângă. Credeți-mă, dacă am fi toți identici din punct de vedere al gândirii, al comportamentului, ar fi un real haos în lume. Imaginați-vă pentru o secundă că toți ne-am dori să fim medici. Sau doar avocați… ori poate doar profesori de matematică. Ar fi haos. Dacă ar exista doar medici pe lume, cum am împlini oare restul nevoilor umane? Cum am face rost de mâncare, cum s-ar mai construi case ș.a.m.d. La fel și pentru orice altă profesie / meserie. Fiecare dintre noi își are locul în această lume nebună. Orice job este la fel de important ca oricare altul. Dacă vreți ceva în viață, luptați! Nu vă fie frică de ce va zice cel de lângă. Dacă se supără pe decizia luată de voi înseamnă că nu aveți ce căuta lângă acea persoană.

Spuneți NU

Adesea, cea mai întâlnită teamă este aceea de a spune NU.

Sfatul meu este să exersați. Începeți prin a spune NU lucrurilor mărunte, pe care nu vreți să le faceți, și continuați cu cele mai importante. Veți vedea că la început va fi ciudat. Genunchii vă vor tremura, glasul va fi nesigur, poate chiar veți vedea persoana din față ca fiind la mare depărtare, apropiindu-se de dimensiunile unei furnici (lucruri care mie mi s-au întâmplat). Cu toate acestea, trebuie să rămâneți pe poziții, fermi. Veți vedea că în felul acesta veți prinde curaj și veți scăpa de sub controlul celor care încearcă să vă conducă viața.

Manipulatori… in or out?

Ce facem cu manipulatorii din viața noastră?

Părerea mea este să îi excludem din viața noastră. Sunt toxici și cred că până nu vor rămâne complet singuri în viață nu vor realiza că au greșit încercând să-i manipuleze după bunul plac pe cei din jur.

Nu vă înconjurați de oameni care încearcă să vă dicteze viața. Nu merită. Aceștia sunt doar niște oameni frustrați care au eșuat în viață și care vă mint, ori poate chiar se mint singuri, spunându-vă că vă doresc binele atunci când vă pun să alegeți anumite lucruri.

După cum ați putut observa am vorbit despre frică doar dintr-un punct de vedere. Mai exact, am legat frica de cei din jur. De ce? Pentru că aceasta este singura frică pe care o cunosc. Puteți spune „da, dar știi, mie îmi este teamă de teste. Ce legătură are asta cu cei din jur?”. Ei bine, totul. La fel, vă este teamă de teste pentru că vă este frică de note, pentru că vă este frică de reacția părinților, a profesorilor sau a altora din jurul vostru. Gândiți-vă la toate situațiile din viața voatră, fiți sinceri cu voi și veți vedea că, într-un fel sau altul, orice frică a voastră este legată de cineva… de o persoană.

A nu se confunda frica cu fobia

Foarte important de menționat, să nu confundați frica, ce se leagă în mare parte de ceea ce am scris în acest articol, cu fobia. Teama de insecte, păsări, întuneric ori alte lucruri similare reprezintă o fobie și are un complet alt înțeles, fiind deseori însoțită de o serie de simptome neplăcute.

Concluzie

În încheierea acestui articol vreau să vă rog să fiți curajoși. Renunțați la frică, învățați să spuneți nu. Gândiți pozitiv!

Dacă de mâine vreți să vă urmați visul, URMAȚI-L! Dacă de mâine vreți să vă folosiți ultimii bani pentru a călători în toată lumea, CĂLĂTORIȚI! Dacă mâine vreți orice altceva decât azi, NU-I PROBLEMĂ! Doar voi vă decideți viitorul. Atât. Nimeni altcineva nu are acest drept.

Până data viitoare vă îmbrățișez cu multă dragoste și vă doresc mult curaj!

4 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

7 comentarii la “Frica de a reacționa în beneficiul nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close