Timp de citire1 Minut(e), 44 Secunde

De ce există atât de multă răutate în noi? De ce ținem morțiș să îi rănim pe cei din jurul nostru? Oare cei care sunt răi sunt așa pentru că au impresia că sunt mai puternici? Așa să fie?

Eu nu cred acest lucru…

A fi rău înseamnă doar atât: că ești rău.

Nu există nici o scuză plauzibilă pentru asta. Absolut niciuna.

Cred că ați auzit de multe ori din gura anumitor psihologi, ori ați citit din nenumărate cărți că răutatea atrage răutate, iar bunătatea atrage bunătate.

În zilele noastre, pot fi de acord doar cu prima parte a acestei fraze. Cu a doua, însă, nu prea. Nu mereu în orice caz, ci mai degrabă foarte rar. De ce? Răspunsul este simplu din punctul meu de vedere: există, din nefericire, mai multă răutate decât bunătate în această lume în care trăim.

Cu toate acestea, dragelor, dragilor, răutatea nu ne face mai puternici. Răutatea ne îngheață sufletul, ne noroiește acel nucleu gingaș, plin cu bunătate și compasiune, pe care știu că fiecare dintre voi îl aveți în suflet.

NIMENI nu se naște rău!

Unii, cum sunt și eu, devenim răi din cauza nenumăratelor lovituri primite în viață. Alții consideră că, dacă sunt răi și își ascund sentimentele ce-i alcătuiesc pe ei ca ființe, vor reuși mai bine în viață și, poate că așa va fi, dar, oare cu ce vor pleca de pe acest pământ? Cu nimic! Deoarece pe lumea cealaltă nu își vor putea lua averea cu ei.

Nu vă mint, odată porniți pe acest drum al răutății, pe acest drum în care noi ne construim un zid prin care să oprim trecerea oamenilor de partea noastră, va fi dificil să ne mai schimbăm în oamenii buni care am fost odată. Dar nu imposibil.

Eu am reușit să scap de răutate!

Este drept, nu singură, ci cu un psiholog extraordinar, cu un soț care mi-a fost alături în momentele bune, dar, cel mai important, mi-a fost alături în cele mai negre momente ale vieții mele și, desigur, cu familia care m-a sprijinit în tot acest proces.

Datorită lor, precum și datorită faptului că am realizat că ajunsesem într-un moment în care, practic, nu mai simțeam nimic (lucru care m-a speriat îngrozitor) am reușit, pas cu pas, să mă schimb.

În clipa în care vă scriu aceste rânduri, nu vă pot minți spunându-vă că am ajuns eu cea de altă dată.

Drumul de parcurs este încă lung.

Cert este că, astăzi, eu sunt mai fericită!

Astăzi iubesc din nou și vreau să vă ajut să nu ajungeți cum am fost eu sau cum încă mai sunt mulți alții. Iar dacă vă simțiți deja răutăcioși, vă asigur că veți reuși să scăpați de sentimentele negative. Puteți!

Este minunat să simți iubirea pentru cei din jur. Este divin să te simți iubită și apreciată de cei din jur.

Renunțați la răutate!

Nu îi mai jigniți pe cei ce vă înconjoară, fie ei familie, prieteni, colegi sau pur și simplu necunoscuți. O să vedeți că vă veți simți mizerabil… poate nu imediat dar, după un timp, cu siguranță da.

Începeți să zâmbiți mai des, chiar dacă la început vi se va părea forțat. Zâmbiți dimineața în oglindă, zâmbiți-le celor cu care locuiți, zâmbiți-le oamenilor din jur. Apreciați lucrurile mărunte din jurul vostru. Dragilor, aveți o singură viață pe acest pământ. Nu o irosiți cu răutăți! Altă viață nu veți mai primi. Vă garantez acest lucru.

Până data viitoare îmi iau rămas bun și vă trimit o îmbrățișare caldă învăluită de aripile iubirii pe care sper să o regăsiți cu toții!

2 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

4 comentarii la “Putem să scăpăm de răutate, vă rog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close