Timp de citire2 Minut(e), 30 Secunde

Lucru cert: lumea în care trăim ne lasă prea puțin timp pentru a ne răsfăța, pentru a avea grijă de noi, iar timpul liber pe care îl avem îl dedicăm celor din jurul nostru aproape în totalitate. Nu spun deloc că acest lucru ar fi în totalitate greșit. Din contră, așa cum am menționat într-un articol recent, contează foarte mult să alocăm un timp cât mai îndelungat celor dragi. Dar, asta nu înseamnă că nu putem face și pentru noi ceva.

8 feluri în care ne putem răsfăța

În acest articol voi încerca să vin în ajutorul femeilor cu câteva idei despre cum ne putem răsfăța. Idei mărunte, însă garantat vor contribui la relaxarea voastră.

1. Trezirea

Încercați să vă treziți cu jumătate de oră – o oră înaintea alarmei. Intrați în baie și faceți un duș cald spre fierbinte. Pentru a vă răsfăța din plin, foarte important ar fi să parfumați camera respectivă cu ajutorul unor bețișoare aromate după placul inimii. În cazul meu, mirosurile de vanilie ori de lămâie fac adevărate minuni.

Am citit în multe articole de pe diverse site-uri ori din diferite reviste faptul că dimineața este recomandată apa mai rece pentru duș pentru revigorare. Eu personal nu sunt de acord. Din puctul meu de vedere, apa rece are rolul de a ne trezi brusc, dându-ne în același timp o stare de încordare. Apa caldă dimineața, însă, ne va trezi o idee mai lent, dar garantat ne va conferi o stare de bine pentru restul zilei.

2. Cafeaua / Ceaiul de dimineață

Următorul pas pentru relaxarea voastră constă în băutul cafelei ori a ceaiului vostru preferat. Fie că preferați să fie cu zahăr din belșug, cu lapte ori doar simplu, important este să vă bucurați de acele momente în liniște, singuri ori alături de persoana iubită.

Regula de aur nr. 1: fără telefon.

Regula de aur nr. 2: fără gânduri negative… sunt permise doar gândurile pozitive, planurile mărețe de viitor.

3. Muzica

Ascultați în drumul spre muncă muzica voastră preferată și gândiți-vă la ce zi minunată veți avea. Gândiți-vă la multitudinea de oameni noi și frumoși pe care îi veți întâlni. Gândiți-vă la câte lucruri noi veți avea de învățat de la fiecare dintre ei.

4. Plimbări

După ce ați ieșit de la job, duceți-vă acasă, schimbați-vă în ceva lejer și ieșiți afară din casă. Mergeți în parc, cutreierați străzile nestingheriți, admirați oamenii din jurul vostru, păsările, cerul. Admirați tot ceea ce vă înconjoară și fiți recunoscători pentru această oportunitate de a putea profita de ceea ce vă înconjoară. De reținut că puteți face această mică plimbare singuri ori alături de cineva iubit, dar de care să fiți siguri că nu vă va strica momentele acestea de bucurie.

5. Mișcare

Orice tip de sport, de mișcare, vă ajută foarte mult să vă relaxați. Eu personal prefer fitness-ul și yoga. Încep cu jumătate de oră – o oră de fitness alert și continui cu mișcări de yoga pentru încă jumătate de oră.

Din ceea ce am observat, fitness-ul are rolul de a mă epuiza fizic, luându-mi totodată orice urmă de stres avută în ziua respectivă, iar yoga este cea care le oferă nervilor mei lovitura de grație. După fitness și yoga mă simt de fiecare dată ca nouă.

Voi, însă, puteți face orice sport doriți. Încercați tot ce vă surâde până veți ajunge la ceea ce vă place cu adevărat.

6. Gătiți

Exact, gătiți! Nu mâncare pentru o săptămână sau pentru câteva zile. Nu! Gătiți ceva de care aveți poftă și gătiți doar pentru o masă. Dați drumul la muzică și gătiți ceea ce vă doriți, așa cum vreți. Nu există nimeni care să vă zorească ori care să vă critice.

Veți vedea că este mult mai distractiv să gătiți voi decât să comandați o mâncare de la cine știe ce restaurant. În plus, tot stresul acumulat de-a lungul unei zile îl veți putea elimina prin această metodă… în special dacă doriți să vă faceți propria pâinică, apelând astfel la „dulcea” frământare a aluatului.

7. Baia de seară

Turnați spumant și umpleți cada cu apă fierbinte. Puneți din loc în loc lumânări parfumate, pregătiți un pahar cu vin roșu și lăsați să curgă pe fundal orice muzică clasică vă atrage. Apoi, nu aveți altceva de făcut decât să vă bucurați în liniște de câteva momente de relaxare.

8. Sfântul citit

Găsiți o carte care vă atrage și citiți din ea câteva capitole până veți simți nevoia puternică de a dormi. La acest ritual este de preferat să fiți însoțite de o cană cu ceai ori, după preferințe, de o cană cu lapte.

Merităm și noi câteva momente pentru a ne răsfăța, nu?

Aceștia sunt pașii pe care îi urmez și care de fiecare dată m-au ajutat să mă relaxez, să mă bucur de viață. Repet, mare parte din lucrurile menționate mai sus pot fi realizate împreună cu persoana iubită, poate chiar la unii dintre pașii de mai sus ar fi chiar mai indicat să fiți împreună, efectul fiind în mod cert unul chiar mai puternic.

Sper să vă fie de folos aceste mici sfaturi. Până data viitoare, vă îmbrățișez cu multă dragoste și vă urez o zi încărcată de voie bună și relaxare!

4 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close