Timp de citire2 Minut(e), 29 Secunde

Astăzi m-am gândit să abordez un subiect sensibil, de care sunt aproape sigură că marea majoritate dintre voi v-ați ciocnit. Voi vorbi despre așteptări. Fiecare dintre noi avem așteptări pentru viitorul apropiat, pentru cel îndepărtat, ori pentru ambele variante. Dar oare ne face bine?

Din experiența mea persoanală sunt foarte tentată să vă ofer un…

Răspuns negativ

Din cele observate în trecut, atât în ceea ce mă privește pe mine, cât și în ceea ce îi privește pe cei din jurul meu, așteptările și, în special, așteptările prea mari, sunt deosebit de dăunătoare. Acestea ne fac să nu ne mai bucurăm de aproape nimic din ceea ce ne înconjoară. Ne fac să fim mai stresați, frustrați, nemulțumiți.

Copilul perfect?

Cele mai dese exemple de tipuri de așteptări sunt legate de părinții care se așteaptă ca pruncii lor să fie perfecți. Perfecți după propria lor mentalitate. Nu se gândesc că acel copil are propriul creier, propria mentalitate, propriile sentimente, uneori total diferite de ale celor ce i-au dat viață.

Ceea ce părinții ar trebui să înțeleagă, pentru a nu mai fi dezamăgiți, este că dacă au dat naștere unei alte vieți, asta nu înseamnă că acea persoană va fi copia lor trasă la indigo. Din contră, va fi foarte diferit în cele mai multe cazuri.

Cine spune sau crede altceva ar trebui să se oprească pentru câteva momente, să respire adânc și să își scoată voalul negru ce le acoperă ochii. Nu cred că cineva vrea să crească un robot. Lăsați copiii să se formeze singuri. Lăsați copiii să greșească pentru a învăța din propriile greșeli. Nu încercați să îi influențați în vreun anume fel. Asta nu înseamnă, desigur, că nu trebuie să le însuflați o anumită educație și să treceți în cealaltă extremă pe care, din nefericire, am observat-o destul de des în ultima perioadă la anumiți copii. Aici mă refer la lipsa totală a educației copilului prin care acesta este lăsat să înjure în voie, să țipe ori să se bată cu alți copii.

Așteptări bazate pe trecut?

Un alt tip de așteptare observat de mine la cei din jur și care predomină destul de mult, este legat de vacanțe. Fie că vorbim despre compararea locațiilor în care ne petrecem concediile, despre compararea hotelurilor, despre modul de transport ori despre multe altele de genul acesta. Oamenii au această tendință. Își fac planuri, au așteptări legate de locul în care merg, comparând în sinea lor acele locuri cu altele în care au mai fost și le-a plăcut extraordinar de mult.

Este foarte greșit! Pentru că, axându-vă pe aceste comparații, pe aceste așteptări pe care le aveți pe baza unei experiențe fabuloase din trecut, veți pierde ocazia de a vă bucura în prezent de ceea ce vă înconjoară. Vă spun sigur că este imposibil să nu vă simțiți bine dacă mergeți undeva, cu singura așteptare de a vă distra. Nicio experiență nu este similară cu cea anterioară așa că nu mai comparați! Acest lucru este valabil și în alte situații, nu doar referitor la vacanțe. Renunțați la așteptări bazate pe trecut!

JoB? JOB? jOb? JOB!

Un ultim exemplu de așteptare pe care îl voi așterne în cadrul acestor rânduri este acela legat de un job. La fel de mult răspândită precum și celelalte tipuri de așteptări.

Ce este acela un job? Conform dexonline.ro, un job este: 1. O slujbă; 2. O afacere cu caracter privat sau oficial; 3. O lucrare plătită.

Foarte mulți oameni iau în considerare pentru cei dragi doar primul înțeles al cuvântului. Foarte mulți consideră că dacă cei apropiați lor nu sunt angajați, sunt leneși, își pierd viața ori altceva. Foarte mulți oameni care nu sunt angajați au o stimă scăzută de sine pentru acest motiv.

Totul pentru că așteptările oamenilor de a lucra se limitează la a fi angajat. Total greșit!

Dragii mei, așa cum am menționat și în alte articole din trecut, dacă aveți un hobby, creați-vă un plan și profitați de ceea ce vă place câștigând bani. Nu există nu se poate sau este imposibil. Orice vă vor spune cei din jur, eu vă asigur că este posibil. Trebuie doar să aveți dăruire, pasiune pentru ceea ce faceți și răbdare până veți începe să câștigați primii bănuți. Repet: nu sunteți niște pierde vară dacă nu aveți job-ul pe care și-l imaginează alții pentru voi. Este doar o așteptare pe care oamenii o au… pff, asta nu mai știu de ce.

În concluzie

Să n-o mai lungesc prea mult, zic doar așa: În general, indiferent de caz, domeniu, ori situație, așteptările (prea) mari aduc numai negativitate și înlătură orice formă de bucurie.

Renunțați la așteptări!

Vreau să vă rog să renunțați la aștepările care vedeți că vă dăunează într-un fel sau altul atât vouă cât și celor din jurul vostru. Dacă este grav să aveți astfel de așteptări pentru voi, vă asigur că este cu mult mai grav și mai urât să aveți așteptări de la cei dragi.

Până data viitoare vă îmbrățișez cu drag pe fiecare dintre voi și vă doresc ca singura așteptare a voastră de care să vă ciocniți, să fie legată de dorința de a fi fericit.

5 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close