Timp de citire1 Minut(e), 39 Secunde

Sunt absolut convinsă de faptul că nu există nicio persoană în această lume care să nu fi auzit de acest proverb „Cine se trezește de dimineață departe ajunge”.

Fie că v-a fost spus de către părinți ori alte rude, de către prieteni, de către cunoștințe binevoitoare ori de către cei care scriu cărți de dezvoltare personală sau susțin cursuri de dezvoltare personală.

Ei bine,

Eu sunt în total dezacord cu zicala „cine se trezește de dimineață, departe ajunge”

Așa cum am precizat într-un alt articol, dacă am fi toți la fel și dacă am face toți aceleași lucruri am fi niște simpli roboței. Valabil și în acest caz. Cum poate cineva să ceară de la altcineva să se trezească dis de dimineață și, mai ales, să îi și placă acest lucru?

O altă chestie legată de această temă pe care am auzit-o din ce în ce mai des este că dacă te trezești dimineața devreme vei ajunge o persoană bogată, plină de succes. O mică adăugire… trebuie să ne culcăm și foarte târziu pentru că „nu putem să lăsăm pe mâine ce putem face astăzi”. Aceasta este o altă zicală repetată până la exagerare.

Dar oare cei care spun aceleași lucruri se gândesc și la consecințe?

Vă pun o întrebare: cine credeți că va fi mai sănătos? Cine credeți că va trăi mai mult? Cei care se trezesc dis de dimineață și dorm 3-4 ore pe noapte pentru că trebuie să își termine toată treabă? Sau cei care își ascultă ceasul biologic, se trezesc când consideră că este benefic pentru organismul lor, lucrează organizat și respectă numărul de ore de somn recomandat de medici?

Nu contest! Dintre cei care care respectă cele două zicale sigur sunt și oameni care ajung să se îmbogățească. Dar cu ce preț? Merită oare să ne pierdem sănătatea în detrimentul nesomnului? În detrimentul respectării unui program impus de alții?

Părerea mea este că fiecare om în parte este construit după un tipar unic.

Unii se pliază, spre exemplu, pe cele două proverbe, se înțeleg foarte bine cu trezitul dimineața și culcatul noaptea târziu. Dar nu toți.

Alții funcționează mai bine dacă se trezesc la prânz și lucreză până noaptea târziu.

O altă categorie de oameni funcționează precum bufnițele, lucrând mult mai bine și cu mai mult spor noaptea și dormind parte din zi.

Eu am trecut prin toate etapele

Pentru a-mi putea găsi orarul preferat de organismul meu. M-am trezit dimineața la 4 și m-am culcat la 12 noaptea, m-am trezit la ora 6 și m-am culcat la 1 noaptea, am avut zeci de nopți nedormite pentru a învăța pentru examene (caz de neurmat) ș.a.m.d.

În prezent am făcut pace cu organismul meu, stabilind de comun acord faptul că ora 8 dimineața este perfectă pentru trezire și orele 12-1 noaptea perfecte pentru somn.

Încercați să vă scoateți din cap balivernele celorlalți cum că dacă nu vom proceda într-un anume fel nu vom ajunge nicăeri, nu vom avea succes ori alte neadevăruri. Puteți face absolut orice vreți! Puteți ajunge oriunde doriți! Cu muncă, într-adevăr, dar după programul vostru, cu un număr adecvat de ore de somn în spate și, evident, fără epuizare.

Sper că v-a fost de folos acest articol. Sunt curioasă să aflu de la voi după ce program funcționați.

Până data viitoare vă îmbrățișez pe toți și vă urez să aveți parte de un somn cât mai dulce!

4 0
Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
50 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

2 comentarii la “Cine se trezește de dimineață, departe ajunge?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close