Timp de citire1 Minut(e), 54 Secunde

A doua săptămână din anul 2020 a început. Prin urmare, marea majoritate a românilor au început și munca. Drăguț, pentru cei cărora le place ceea ce fac, dar cum acești oameni sunt foarte rari, nu cred că greșesc foarte mult atunci când afirm că, odată cu această săptămână, vine și o puternică stare de apatie.

Sunt conștientă de faptul că ieri mulți dinte voi ați fost triști, că v-ați dorit chiar să vină potopul în orașul în care locuiți pentru a nu mai fi nevoie să ajungeți la locul de muncă. Totodată, însă, știu că ați fost conștienți de faptul că acel loc de muncă la care trebuie să vă prezentați vă aduce un venit… venit de care aveți nevoie.

Cum am spus și într-un alt articol pe care l-am scris în zilele ce au trecut, nu sunt de acord cu ținerea unui loc de muncă doar pentru că trebuie. Tocmai din această cauză vă încurajez în continuare să vă găsiți curajul de a începe ceva pe cont propriu, ceva care să se muleze pe hobby-urile voastre, pe ceea ce vouă vă place cel mai mult să faceți. Știu că puteți!

Revenirea la muncă…

Până în clipa în care totuși veți reuși să faceți acest pas, vreau să vă dau câteva sfaturi pentru a trece peste acest nou început. Peste o nouă săptămână de lucru începută cel mai probabil după o vacanță de una – două săptămâni.

Primul pas: zâmbiți!

Zâmbiți chiar dacă pe moment considerați că nu aveți de ce. Chiar dacă în acest moment vă vine mai degrabă să urlați sau să plângeți. Nu contează. Forțați-vă să zâmbiți. Nu o dată, nu de două ori, ci cât de des se poate. Credeți-mă când vă spun că veți ajunge să simțiți acel zâmbet mai devreme decât vă așteptați.

Pasul doi: gândiți-vă la toate motivele pentru care sunteți recunoscători

Notați aceste motive pe o foaie de hârtie și bucurați-vă pentru fiecare dintre ele. Nu cumva să vă gândiți că nu aveți motive. Aveți! Vă asigur. Aveți familia (iubitul / iubita, soțul / soția, copiii, părinții), aveți un acoperiș deasupra capului, aveți ce să mâncați… respirați. Toate acestea sunt motive de bucurie, de recunoștință, iar aceasta este o listă pe care fiecare dintre voi o poate adapta după propriul „eu”.

Pasul trei: visați (la muncă)!

Dacă nu vă place actualul job, în momentele libere visați la viitorul job, la viitoarea voastră afacere. Și nu doar atât. Analizați-vă, vedeți ce vă face cu adevărat fericiți, apoi în funcție de aceste lucruri creați un plan real pentru a pune în mișcare ceea ce vreți să faceți.

Pasul patru: beți un ceai cald.

Beți cel puțin un ceai cald la locul de muncă. Poate părea pueril, dar veți vedea că acest lucru va ajuta la crearea unei stări de bine. Fie că este din fructe, mușetel, tei, verbină sau orice altceva, nu are importanță. Important este să vă facă plăcere.

Pasul cinci: dorul de casă…

Gândiți-vă la momentul în care veți ajunge acasă după muncă și veți fi alături de persoana iubită ori, după caz, la persoanele iubite. Iar când veți ajunge efectiv acasă, nu uitați să profitați la maximum de timpul petrecut alături de ei. Persoanele iubite sunt cele care ne dau întotdeauna putere. Nu uitați niciodată acest lucru!

Munca cu tine este partea cea mai grea…

Acești pași vă vor ajuta să treceți prin acest nou început cu o stare de mai bine. Nu sunt pași din vreo carte de dezvoltare personală ori mai știu eu de unde, ci sunt pași pe care chiar eu i-am urmat. Pași pe care i-am urmat ori de câte ori a trebuit să reîncep munca în locuri pe care le-am detestat ori atunci când reîncepeau cursurile la facultate. Sunt pași pe care i-am urmat și m-au ajutat semnificativ în acest proces. Sper să vă fie de folos și vouă!

Până data viitoare vă îmbrățișez cu drag pe toți și vă urez mult succes!

4 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
50 %
Excited
Excited
50 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close