Timp de citire1 Minut(e), 44 Secunde

Toți suntem învățați să fim oameni buni. Dar nimeni nu ne învață un lucru esențial: oamenii buni sunt deseori luați de fraieri, mai ales de către prietenii falși.

Nu vreau să fiu înțeles greșit. Rămâi un om bun, nu te schimba pentru nimeni și nimic. Dar mai deschide ochii din când în când și privește în jurul tău. Crezi că nu ai prieteni falși? Mai uită-te o dată. Sunt peste tot.

Prieteni falși peste tot?

Da, sunt peste tot în jurul tău. Și știi de ce? Doar pentru că tu-i atragi ca un magnet cu bunătatea ta, de care ei au atâta nevoie pentru a-și atinge obiectivele (de cele mai multe ori obscure).

Întreabă-te: câți dintre cunoscuții tăi, oameni pe care-i numești acum prieteni, sunt cu adevărat prietenii tăi și nu sunt doar niște prieteni falși?

Dacă nu reușești să-ți dai seama cine ți-e prieten pe bune și cine nu, uite câteva semnale de alarmă pe care ar trebui să le urmărești:

1) Prietenii falși nu sunt de încredere

Deși afirmația pare un truism, încrederea unei persoane nu este afișată public astfel încât s-o poți observa din prima și să știi să te ferești.

Poți să-ți dai seama dacă un om merită încrederea ta sau nu după felul în care îți vorbește. Mai exact, în funcție de ce îți povestește.

Îți zice lucruri despre o altă persoană pe care acea persoană nu ți le-a zis personal înainte? Probabil e vreun secret și de-aia nu ți-a zis și ție. Dar de ce-ți spune amicul tău așa ceva? Oare nu cumva, dacă îi vei spune ceva confidențial, acesta va spune și altora secretele voastre?

Mai gândește-te o dată până să te confesezi unei astfel de persoane.

2) Prietenii falși sunt mereu „cu treabă” când ai nevoie de ei

Aici nu cred că este nevoie de prea multe explicații. Prietenii adevărați sunt lângă tine și la bine, sărbătorind împreună, și la greu, plângând împreună. Prietenii falși găsesc mereu doar scuze.

3) Prietenii adevărați țin legătura chiar și când sunt ocupați

Nimeni nu vrea să ceară absurdul de la o altă persoană dar, din când în când, scuza cu „am treabă, sunt ocupat” poate fi dată deoparte. Cel puțin prietenii adevărați nu au o problemă în a-și face timp doar ca să vorbească cu tine, măcar și pentru câteva secunde.

Amicii tăi nu-și fac timp decât atunci când au nevoie de ceva de la tine? Prieteni falși.

4) De la prieteni falși nu vei primi sprijin

Ai nevoie de cineva care să te încurajeze să-ți urmezi visurile? Atunci ai nevoie de prieteni adevărați. Nu găsești pe cineva care să nu te asalteze cu replici de genul: „Visează în continuare” sau „Ai înnebunit” sau orice altă variațiune pe aceeași temă? Atunci ai prieteni falși.

5) Prietenii falși îți vor scoate mereu în evidență defectele

Toți avem defecte. Dar n-avem nevoie ca mereu să ne scoată cineva ochii cu ele, mai ales dacă nu primim și un sfat, două despre cum am putea să le corectăm. Așa au și ajuns mulți oameni să se mândrească cu defectele lor, deși n-au niciun motiv real, ci doar ca să le facă în ciudă prietenilor lor. Dar știi ce? Aceia sunt doar niște prieteni falși.

Prietenii adevărați te acceptă așa cum ești și înțeleg că fiecare om este diferit. Iar dacă îți vor zice de vreun defect de-al tău, niciodată nu-l vor pomeni în public și te vor ajuta și cu un mic sfat.

Încă mai crezi că nu ai prieteni falși în jurul tău?

8 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
50 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
50 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close