Timp de citire1 Minut(e), 46 Secunde

Cum în noaptea precedentă am experimentat un pic din dulcea insomnie, de data asta fix din cauza mea… sau mai exact a celor 5 cafele pe care mi le-am făcut cadou de-a lungul zilei, m-am gândit să scriu un mic articol despre cele mai bune ceaiuri ce vă pot ajuta să dormiți nestingheriți, indiferent că sunteți stresați ori doar pentru că v-ați răsfățat cu prea multe cafele.

Trebuie să precizez că am aflat pe propria piele de beneficiile acestor ceaiuri uimitoare pe care urmează să vi le prezint (de două din ele sunt sigură că ați auzit).

În trecut am avut mari probleme cu insomnia

Mai exact am avut o relație lungă cu aceasta de aproape 5 ani. În tot acest timp am încercat să scap cu fel de fel de pastile naturiste, ori chiar de la farmacie… slabe sau foarte puternice. Toate funcționau pentru o perioadă extrem de scurtă după care își pierdeau orice efect. De aproximativ doi ani am început să beau ceaiuri, de orice tip. La început din speranța de a găsi ceva care să mă ajute să lupt împotriva insomniei, apoi le consumam pur și simplu de plăcere, indiferent de momentul zilei.

Terapie cu ceaiuri

În urmă cu un an, cam în același timp în care m-am apucat de yoga, am găsit într-o farmacie primul ceai foarte bun care m-a ajutat enorm în lupta cu insomnia: Yogi Tea – Bedtime. Acest ceai conține un amestec de valeriană, mușețel și fenicul. Absolut delicios. Sfatul meu pentru voi este să folosiți un singur plic la o cană într-o zi normală și două plicuri în zilele în care vă simțiți mai stresați. La mine funcționează perfect așa.

Un al doilea ceai pe care am început să îl consum ulterior și de care în prezent sunt absolut îndrăgostită este cel de mușețel. Nu contează firma de la care îl achiziționați pentru că toate sunt la fel. Trebuie, în schimb, să citiți eticheta de pe spatele cutiei și să vă asigurați că pliculețele (dacă asta vă doriți) conțin doar mușețel, nu și cine știe ce altă plantă introdusă acolo cu scopul de a ieși mai mult la gramaj. Dacă alegeți acest ceai, consumați-l noaptea cu o jumătate de oră – o oră înainte de culcare, aplicând două pliculețe într-o cană cu apă fierbinte. În caz de agitație sau stres, puteți să îl consumați și în timpul zilei pentru ameliorarea nervilor.

Și ultimul binefăcător folosit de mine, dar nu cel din urmă, este ceaiul de tei. Un ceai excelent, ce are la bază o sumedenie de proprietăți benefice organismului uman. Acesta reprezintă un bun remediu în lupta cu migrenele, virozele, tusea convulsivă și… kilogramele extra. La fel de bine poate fi folosit ca mască pentru față pentru a îi oferi acesteia strălucirea tinerească după care noi femeile tânjim atât de mult. Daaar, mai presus de orice, eu îl ador pentru efectul său de sedativ. Folosit înainte de culcare cu jumătate de oră (două pliculețe / cană) vă va ajuta să aveți parte de un somn liniștit și dulce pentru tot restul nopții.

Acestea sunt ceaiurile pe care eu le consum deja de foarte multă vreme. Pentru a fi sigură că acestea vor funcționa fără probleme în timp, îmi place să le intercalez. O lună aleg să beau un tip de ceai, într-o altă lună un alt tip, apoi două luni un alt ceai. Depinde doar de voi cum veți dori să le combinați în cazul în care veți dori să încercați ceaiurile de mai sus.

Până data viitoare vă pup pe toți dragilor și vă doresc să aveți parte în fiecare noapte de un somn dulce și liniștitor!

5 0
Happy
Happy
33 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
33 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
33 %

2 comentarii la “Terapie de relaxare cu ceaiuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close