Timp de citire1 Minut(e), 35 Secunde

Încă de mic copil mi-am dorit să am o „cea mai bună prietenă” sau un grup de prieteni adevărați. Exact după tiparul filmelor sau serialelor pe care le-am văzut. Prieteni adevărați care să îmi fie alături indiferent de situație, prieteni care să mă susțină, prieteni care să îmi fie alături ori de căte ori am nevoie, etc.

Vina mea…

Și poate din cauza acestei dorințe crescânde pe care mi-am hrănit-o de mică am ajuns să fiu foarte pretențioasă în ceea ce privește alegerea unui prieten / unor prieteni. Așa cum, în același timp, de câte ori găseam pe cineva care corespundea tiparului meu de „prieten perfect”, ajungeam să fac tot ce îmi stătea în putință pentru a-l ajuta pe cel de lângă mine.

Și, cum era de așteptat, de câte ori acea persoană ajungea să mă dezamăgească, chiar și numai puțin, renunțam la prietenie. Fără certuri, fără acuzații, doar mă îndepărtam, de multe ori chiar inconștient.

De aproximativ un an am început să realizez că, de fapt, toată vina este a mea. Din cauza modului în care eu vedeam o prietenie, nu reușeam să leg relații prea strânse cu nimeni. Asta, plus faptul că aveam tendința să îi critic exagerat de mult în sinea mea. Ultima parte o voi lăsa, însă, pentru altă dată.

De ce era vina mea?

Revenind la subiect, haideți să vă explic de ce era vina mea. Foarte simplu.

Mi-am creat mare parte din așteptările pe care le-am avut, ori încă le mai am pe anumite subiecte, din filme. Ceea ce este greșit!

Viața nu este ca în filme. Viața nu este perfectă. Viața nu este previzibilă. Viața este un întreg șir de clipe fericite, momente dezastruase, momente de iubire infinită, zile în care urâm, în care vrem să urlăm de nervi sau de entuziasm.

La fel este și cu prietenia. Ea nu este formată doar din momente de bucurie și de acceptare reciprocă. Prietenia are atât suișuri cât și coborâșuri. Și, la fel ca într-o căsnicie, un prieten adevărat îți este alături la bine, dar mai ales la rău.

Prieteni și amici

Altă chestie pe care am conștientizat-o în acest an a fost aceea că nu există doar prietenie pe această planetă. Ci și amiciție. Deși sunt sinonime, la nivel spiritual și, poate, chiar și moral, ele sunt un pic diferite.

Amicii sunt acele persoane cu care ieși, cu care te distrezi, care, eventual, te ajută la nevoie și pe care la rândul nostru îi ajutăm în anumite momente de cumpănă ale vieții lor. Dar, cam atât. Unui amic nu îi destăinui gândurile tale, planurile tale, cu un amic nu îți petreci orele la telefon, povestindu-i ziua ta îngrozitoare ori, după caz, extraordinar de fericită.

Așadar, dragilor, dacă nu găsiți prieteni, înconjurați-vă de amici!

Ieșiți cu ei și distrați-vă. Nu fiți pretențioși cu ceilalți și nu îi indepărtați de voi doar pentru că nu coincid standardelor voastre înalte. Acceptați-i pe cei din jur cu toate plusurile și minusurile pe care le au și nu încercați să îi schimbați.

Iar când considerați că ați găsit ACEL prieten adevărat, nu îl îndepărtați la prima dezamăgire pe care v-a creat-o. Prietenia adevărată este greu de găsit în zilele noastre.

Până data viitoare vă îmbrățișez pe toți cu drag!

4 0
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

2 comentarii la “Există, oare, prieteni adevărați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close